Volg ons op:

Verhaal

Vincent

Een ervaren rot in het recruitmentvak, maar recruit nog als een jonge hond! Kletsen over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment? Zet een biertje klaar en je hebt een avondvullend programma. Mag overigens ook over voetbal, muziek of films gaan. Vincent maakte de verschuiving naar FairSterk Communicatie. Hier houdt hij zich o.a. bezig met identiteitssessies, content creatie en beheer voor diverse klanten met een communicatievraagstuk.

Hé Vincent! Vertel, wie ben je?

Vincent Hollander, 35 jaar en sinds het coronajaar 2020 woonachtig in Dordrecht. Via omzwervingen ben ik hier terecht gekomen na opgegroeid te zijn in het pittoreske Willemstad in Noord-Brabant. Niet te verwarren met Curaçao. Na mijn studie Media & entertainment Management, ik durf het bijna niet hardop te zeggen, terecht gekomen in Rotterdam. Eerst heb ik jaren in de filmbranche gewerkt. Van kleine kneuterige programma’s voor de regionale omroep tot aan de productie van dikke online virals.

Door toeval ben ik in het najaar van 2011 bij Extra Talent terecht gekomen als recruitment consultant. Hier 7 jaar met veel plezier gewerkt voordat ik kort bij Compagnon terecht kwam. Dit duurde slechts een korte tijd, waarna ik in de hete zomer van 2018 de overstap maakte naar FairSterk. In de tussentijd heb ik ook nog de opleiding Psychologie & Coaching afgerond.

Leuk! En wat is de reden geweest om van baan te veranderen Vincent?

De arbeidsbemiddeling vind ik erg leuk. Alleen voelde ik mij steeds minder thuis in de snelle, erg commercieel gedreven wereld van de uitzend- en detacheringswereld. Door bij Compagnon te gaan werken dacht ik de stap gemaakt te hebben om van grotere waarde voor een organisatie te kunnen zijn, door samen met hen inhouse te werken. Ondanks dat ik inhouse zat voelde de afstand nog steeds erg groot. Het bleef ‘vacatures’ invullen.

Volg Vincent op de FairSterk Instagram!

En toen FairSterk. Wat is voor jou de reden geweest om voor FairSterk te kiezen?

Met mijn achtergrond in de filmbranche weet ik hoe leuk én belangrijk het is om emotie over te brengen. Al langer had ik de overtuigen dat recruitment ook marketing is. Het is een heel emotioneel proces wat je juist kan én moet gebruiken in het sollicitatieproces. Toen ik deze gedachte terug zag in de vacature op LinkedIn twijfelde ik geen moment en solliciteerde ik direct. De rest is geschiedenis en ik werk hier nu met veel plezier.

Je klinkt als een Recruitment marketeer. Wat is de grootste verandering ten opzicht van je vorige baan?

Dat ik nu echt het verschil maak voor organisaties. Of het nu gaat om het herschrijven van een vacature, het opzetten van een grote recruitmentcampagne of het neerzetten van een corporate identiteit, het zorgt er altijd voor dat we het bedrijf interessanter maken voor de doelgroep. Of liever gezegd volggroep.

Hoe heb jij deze ontwikkeling doorgemaakt Vincent?

Doordat ik de stap gemaakt heb van recruitment marketeer (recruiteer) naar projectmanager voor ons communicatiebureau kan ik mijn geluk niet op. De ervaring van de filmbranche en recruitment komt hier perfect samen. Sinds dit jaar zijn we veel bedrijven ook buiten het recruitment gaan helpen. Hierdoor wordt ik continu uitgedaagd om creatief bezig te mogen zijn mét een strategische gedachte erachter. Ieder vraagstuk komt hierbij met een nieuwe aanpak. Hier kan ik van blijven leren.

Bekijk onze openstaande vacatures

Hoe denk je te gaan ontwikkelen in de toekomst?

Het samenbrengen van een strategie en vormgeving is een enorme challenge. Want, iets wat in je hoofd zit of saai op een stuk papier staat overbrengen naar uitdagende visuele aspecten is denk ik ook veel ervaring opdoen. Zeker omdat het niet perse mijn gedachte moet zijn, maar een uitwerking van de opdrachtgever. En iets neerzetten wat hun omver blaast is iets magisch. Zeker als het ook nog eens binnen tijd en budget moet blijven. Dat vraagt wat van mijn timemanagement. En als ik ergens niet heel goed in ben…

Vincent, waar ben je het meest trotst op?

Lekker cliché en klef, maar echt op het team waarmee we dit doen. Schouders eronder zetten, lachen, nieuwe dingen proberen, stevige discussies voeren en weer opnieuw iets doen om nog weer beter te worden. Daar heb je elkaar echt voor nodig. Als ik dan ook nog eens de nieuwe stagiair versla met tafeltennis kan mijn dag echt niet meer stuk. Helaas komt dat niet heel vaak voor….

Heb je vragen?

Laat het ons weten