Volg ons op:

Solliciteren in Coronatijd

Op tijd een goede afstudeerstage vinden met de huidige Corona omstandigheden is een van de meest stressvolle dingen die ik ooit heb gedaan. Hoe moet je solliciteren in coronatijd? Vooral als je begint met het zoeken in de TV wereld waar ik vanuit mijn opleiding interesse in had gekregen. Eerst had ik zoveel lijntjes uitliggen en iedere dag weer een ander gesprek. Om vervolgens weer afgebeld te worden vanwege een verandering in corona regels, een lockdown waardoor ze iemand fulltime nodig hadden of school zei dat het bedrijf toch net niet aan de regels voldeed. Ik was immers op zoek naar een stage waarbij ik niet fulltime aanwezig hoefde te zijn zodat ik mij in mijn overige tijd kon richten op mijn scriptie. De deadline begon te naderen en het leek haast een verloren kwestie te zijn. Ik raapte al mijn laatste hoop bij elkaar, paste mijn motivatie brieven, cv en portfolio aan en gooide alles er voor een laatste keer uit.

En toen kreeg ik opeens een belletje van niemand minder dan Arthur Wensveen. Dat belletje alleen al, maakte mij enthousiast. Toen ik solliciteerde had ik eigenlijk niets anders verwacht dan weer een stereotype marketing bureau. Gelukkig werd in het eerste gesprek al snel duidelijk dat het zoveel meer was. De visie van het bedrijf werd gelijk aan mij overgedragen: Recruitment in combinatie met Marketing en Communicatie. Zelf zou ik er niet zomaar op komen. Toch als je er kort over nadenkt is het eigenlijk zo logisch. Als je recruitment niet werkt binnen je bedrijf kan je wel vacatures gaan herschrijven alleen heb je dan maar een deel van het probleem opgelost. Met marketing en communicatie kan je dat veranderen. Vandaar dat ze zichzelf ook een Creatief RPO (Recruitment Process Outsourcing) bureau noemen.

Solliciteren in Coronatijd

Solliciteren in Coronatijd; Langskomen bij het bedrijf

Na het eerste belletje werd mij verteld dat ik even langs mocht komen op kantoor en dan beginnen de zenuwen toch te spelen. Door het solliciteren in coronatijd is het lang geleden dat ik in real life bij een bedrijf ben geweest. Alles was tot nu toe gegaan via Zoom, Teams, Facetime noem het maar op. Dus daar ging ik dan. Zenuwen gierend door mijn lijf terwijl ik met de tram en metro richting het kantoor van FairSterk ging. Ik ken mezelf en weet hoe verlegen ik kan zijn in de omgeving van nieuwe mensen. Niets bleek minder waar. Natuurlijk toen ik in het kamertje alleen zat te wachten op ‘de grote baas’ zat ik toch nog wel te friemelen aan mijn mouwen. Gelukkig waren de zenuwen zodra het gesprek begon verdwenen als sneeuw voor de zon.

Vol passie werd aan mij de visie van FairSterk nog een keer uitgelegd en weer zat ik vol bewondering te luisteren. Het was veel informatie en alles wat hij zei klopte. Na een kort verhaal over FairSterk begon ik over mezelf te vertellen. Hierin vertelde ik ook dat mijn ervaring lag binnen tv- en videoproductie en helemaal niet binnen social media en marketing. Je zou denken dat als je zo iets zegt de werkgever zo iets heeft van ‘als je niet eens ervaring hebt waarom ben je dan hier?’, maar Arthur vond het juist leuk. Hij vertelde dat naast het onderzoeken van hun social media ik zelf ook video’s zou mogen maken voor op het account en dat is voor mij natuurlijk een perfecte combinatie.

Een stage waarbij ik een onderzoek kan doen naar hun social media (wat overigens perfect toegepast kan worden in mijn scriptie) om dan vervolgens posts daarvoor te mogen maken en dat dan ook te beheren.

Aan het begin van mijn zoektocht had ik denk ik niet verwacht dat ik zo een perfecte combinatie zou vinden voor een afstudeerstage, vooral wanneer je moet solliciteren in coronatijd. Gelukkig kan FairSterk mij een plek bieden op kantoor allemaal binnen de corona regels en kan ik wanneer ik wil altijd nog thuis werken. Ik ben blij dat ik mijn weg naar FairSterk toe heb gevonden en dat ik onderdeel kan zijn van een bedrijf met zo een unieke visie. Er zit een geweldig team achter vol humor en ook professionaliteit waar nodig. Een perfecte plek voor mij om kennis op te kunnen doen en tegelijkertijd mijn studie te kunnen voltooien met mijn scriptie.

Meer weten?

Neem contact met ons op.